Заглавие на обекта
Заглавие на обекта
Заглавие на обекта
Заглавие на обекта
Заглавие на обекта
previous arrow
next arrow
Как се полага гипсокартон

Полагането на гипсокартон се използва като алтернатива на мазилката. Ако обаче полагането на мазилка отнема дни, дори и седмици, то полагането на гипсокартон е много по-бързо. Ако намерите квалифицирани и опитни майстори, само за ден-два гипсокартонът ще бъде положен. Говорим за полагането на гипсокартон като облицовка на цяла къща.


Иначе по-сложните изпълнения от гипсокартон могат да отнемат повече време, заради сложността на процеса. Полагането им после обаче, е лесно и бързо. Така например, от гипсокартон се правят стандартни и нестандартни окачени тавани, с правилни и неправилни форми и фигури, различни цветове и дизайни и т.н.

За стабилното закрепване на гипсокартона върху тавана се използват различни материали. Така например, някои използват специални профили, които се закрепват за стария таван или върху гредите (при сграда с гредоред). След това, с помощта на специални рапидни винтове, гипсокартонът се закрепва за профилите.

Иначе, когато се полага върху стени, гипсокартонът може да се закрепи върху конструкцията с помощта на специално лепило за гипсокартон. На някои места, гипсокартонът може да се закрепи с пирони, или пък с така наречените винтове за бързо сглобяване.

За укрепване на вътрешните ъгли се използват планки за плоскости, които стават все по-популярни, и се наричат още стопери. Те се използват и като алтернатива на профилите (метални или дървени), които се използват за монтажа на гипсокартон на тавани. Освен това, използването на стопери спестява средства, а също така и намалява последващите рекламации, които могат да се появят при разместване на носещата конструкция.

Полагането на гипсокартон, независимо дали е на таван или стена, или пък за облицовка на камина например, трябва да бъде извършено от висококвалифицирани професионалисти. За да намерите такива, Вие трябва да се свържете с някоя фирма, която предлага такива услуги. Ние сме една такава фирма, чиито служители притежават нужната квалификация, а освен това имат богат опит в полагането на гипсокартон. Поради тази причина, ние Ви гарантираме качество, стабилност, издръжливост и дълготрайност на изпълненията от гипсокартон.

Предимства и недостатъци

Знаете, че няма идеални хора, идеални ситуации и т.н., и въобще, в света няма нищо, което да е идеално. Гипсокартонът не прави изключение, и поради тази причина, в тази тема искаме да разгледаме предимствата и недостатъците на този материал.

Гипсокартонът има безбройни предимства. Така например, той е лесен за обработка; податлив на огъване, което позволява изработката на различни форми и фигури; има топло и шумоизолационни свойства; полага се бързо и лесно – без строителни отпадъци след монтажа му, без няколкодневно чистене и т.н. Също така, гипсокартонът служи за прикриване на греди, тръби, ВиК и ел. инсталации, и други.

Този материал може да се използва за облицовка на цяла сграда, за направа на окачени тавани, като изолация на стени (ако се постави минерална вата) и ред други неща. Общо взето, приложението на гипсокартона е много широко, и той подходящ за използване почти навсякъде. Причината за това се крие в еластичността и лесната му обработка. Ако например стените на стаята Ви са се напукали, мазилката е започнала да пада, най-бързо и лесно ще се отървете от този проблем чрез полагане на гипсокартон. По този начин стените ще станат идеално прави и гладки, или пък нестандартни – такива, каквито Вие желаете.

И както вече казах, освен предимства, гипсокартонът си има и недостатъци. Макар и да не са много, все пак ги има. Един от тях е неговата ниска удароустойчивост. Друг недостатък на гипсокартона е, че е податлив на влага и не се препоръчва за използване във влажни помещения. Това обаче се отнася за обикновения гипсокартон. Има и такъв, който е специално предназначен за помещения с повишена влажност. Този гипсокартон логично, се нарича влагоустойчив. Така че, единият недостатък на този материал отпада като такъв. Остава единствено фактът, че гипсокартонът е податлив на удар. Ако обаче това не беше така, обработката му щеше да е трудна, а изработването на стандартни и нестандартни фигури и форми от него – невъзможна.

Важно предимство за изпълненията от гипсокартон, е тяхното качествено полагане. За да получите такова, обадете ни се – ние сме насреща.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!